Жълт код за Пловдив и цялата страна за интензивни валежи и

...
Жълт код за Пловдив и цялата страна за интензивни валежи и
Коментари Харесай

Жълт код за опасно време! Очакват порои, гръмотевични бури и градушки в Пловдив

Жълт код за Пловдив и цялата страна за интензивни превалявания и мощни гръмотевични стихии. Ще има условия и за градушки.
Прочетете още
Ще има условия и за интензивни феномени. Температурите ще се намалят на следващия ден, а вятърът ще се усилва. Максималните стойности на следващия ден ще бъдат сред 27 и 32 градуса. Новата седмица ще стартира с дъжд, стихии и хладина. Но от вторник ще се завърне познатото ни горещо време, с доста слънчеви часове.

Ето и детайлна прогноза за времето:

Днес сдържан запад-северозападен вятър ще прониква студен въздух. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В утринните часове, основно в западната половина от страната, а към и след обяд и в Източна България ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. На места явленията ще са интензивни и има условия за градушки. По-късно вечерта преваляванията в множеството региони ще спрат. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са сред 27° и 32°, в София - към 28°.

Над планините облачността ще е най-вече забележителна. Ще има превалявания от дъжд съпроводени с гръмотевици, на повече места и по-значителни преди обяд в масивите от Западна България. Ще духа сдържан северозападен вятър. Температурите ще се намалят и оптималната на 1200 метра ще е към 22°, на 2000 метра - към 14°.

Над Черноморието преди обяд ще е слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност и до края на денонощието на обособени места по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, сутринта най-вече от юг, към и след пладне - от изток. Максималните температури ще бъдат сред 24° и 28°. Температурата на морската вода е 21°-24°, на север от н. Калиакра е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

 

 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР